Újabb szakaszához érkezett a Budavári Palota udvarainak rekonstrukciója, így a szeptember 8. és 11. között megrendezésre kerülő idei borfesztivál közönsége lassanként ismét az eredeti fényét visszanyert környezetben kapcsolódhat ki. A Budapest Borfesztivál otthonaként szolgáló Budavári Palota átalakulását a visszatérő vendégek eddig is testközelből figyelhették meg, most a megújult Halászó gyerekek udvar, Savoyai terasz és a Csikós udvarra vezető, újraépített rámpa adja a fesztivál díszletét. Idén új területekkel, programokkal és meglepetésekkel, na meg persze minőségi borokkal várnak mindenkit a szervezők.
A választékban megtalálható lesz az itthon forglamazott champagne-ok szinte teljes szortimentje, emelett lesznek crémant-ok, cava-k és a hazai pezsgőmárkák is. Idén debütál a Chef Market Gourmet Udvar, ahol a hazai vendéglátás emblematikus éttermeinek séfjei frissen készített, a borkóstoláshoz jól illeszkedő ételkülönlegességekkel kedveskednek.
Díszvendégként az Egyesült Államokat köszöntik, Kaliforniából, Washington államból és Oregonból érkeznek borok, melyekhez klasszikus amerikai ételeket is kóstolhatnak a fesztiválozók.
A megszokott módon idén is lesznek szakmai programok, amelyek célja továbbra a borkedvelők tudásának mélyítése könnyed, szórakoztató formában.
A Borfesztivál két színpada több, mint 30 produkciót kínál a szórakozni vágyóknak, pop, jazz, blues, gospel, cumbia, funky, sanzon, autentikus népzene is szerepel a zenei étlap kínálatán. Fellép többek között a Tárkány Művek, a Los Orangutanes, Sena Dagadub és a Canarro is.
A szervezők odafigyelnek a Borfesztivál eleganciájára, ami megköveteli a különleges gourmet falatok jelenlétét a hagyományos fesztivál ételek kínálata mellett.
Az idei évben a korábbiaknál nagyobb számú, kényelmes ülőhely lesz, ami régi látogatói igényt elégít ki. Az időszakonként már kicsit kényelmetlen zsúfoltság megszüntetése érdekében is léptek az ötletgazdák: a konkrét napra váltandó belépőjegyek bevezetésével igyekeznek nagyobb kényelmet biztosítani.